אסופת צילומי חרקים
חיפוש לפי שם מדעי
חלוקה לפי מזיקים
חיפוש לפי נזק
חלוקה לפי נושא
תגיות כלליות
בחר קטגוריה
Galleria mellonella
הבוגר בעל כנפיים בגוון חום אפור, כשהזכרים בהירים יותר. מיפתח הכנפיים של הבוגר הוא כ- 31 מ"מ ואורכן נע מ- 10 עד 20 מ"מ. הנקבות גדולות יותר ואורכן נע מ- 15 עד 20 מ"מ. המין דווח מישראל ומהווה מזיק חשוב של ענף המכוורת.
מידע נוסף
המין עָשׁ הַדּוֹנַג הַגָּדוֹל (שם מדעי: Galleria mellonella Linnaeus, 1758) מתאפיין בבוגר בעל כנפיים בגוון חום אפור, כשהזכרים בהירים יותר. נמצא שהרכב המזון של הזחלים משפיע על גוון הקשקשים בבוגרים. מיפתח הכנפיים של הבוגר הוא כ- 31 מ"מ ואורכן נע מ- 10 עד 20 מ"מ. הנקבות גדולות יותר ואורכן נע מ- 15 עד 20 מ"מ, הן מתאפיינות בבליטה מאורכת בקדמת הראש דמוית מקור בעוד שבזכרים היא מוטת מעלה.
פעילות והתנהגות
המין עָשׁ הַדּוֹנַג הַגָּדוֹל נפוץ בכל העולם והוא מלווה את תעשיית יצור הדבש. בטבע העש מתפתח בתוך כוורות פראיות של דבורת הדבש ובתוך הכוורות התעשייתיות הוא מתפתח במיוחד בתקופת האחסון שלהן. הזחלים חופרים מחילות העוברות בין תאי הדונג וניזונים על דבש, אבקת פרחים, שברי שלד של זחלי דברת הדבש ועל הרכסים של הדונג. בזמן תנועתו בתוך חלת הדבש הוא מותיר אחריו קורים אשר ממלאים את החלה ופוגעים ההתפתחות הדבורים. נזק נוסף נגרם עקב היותו וקטור של מספר וירוסים המחוללים מחלות. הזכרים חיים כ- 21 יום בעוד שהנקבות רק כ- 12 יום. הזכר משמיע קול אשר מושך נקבות ולאחר הופעתן הוא משחרר פרומון המוביל להזדווגות. הנקבות מטילות בחייהן כ- 1800 ביצים בקבוצות של 50 עד 100 ביצים בתוך סדקים ופינות בכוורת. אורך הזחל בשיא גודלו נע מ- 25 עד 30 מ"מ וצבעו צהוב קרם בהיר. ראש הזחל והחזה הקדמי בעלי גוון אדום חום., הזחל מתגלם בתוך פקעת קורים לבנה וצבע הגולם חום. המין עָשׁ הַדּוֹנַג הַגָּדוֹל יכול להתפתח גם בתוך קיני צרעות, קיני דבורת עץ ואפילו בתוך פירות של עצי פיקוס. לאחרונה דווח כי יש לעש היכולת לעכל מוצרי פלסטיק זאת כפי הנראה היות ודונג דבורים מורכב מפולימרים בעלי מבנה הדומה למבנה של פוליאתילן. במקומות בהם העש נחשב למזיק מקובל לדבירו על ידי איוד בחומרי הדברה גזיים שונים. הדברות ידידותיות לסביבה מבוצעות על ידי אחסון בחדרי קירור או אחסון בבועות הרמטיות תחת ריכוז פחמן דו חמצני גבוה.
Oryzaephilus Surinamensis
הבוגר בעל גוף חום דק המתאפיין בשורה של 6 שיניים אחת מכל צד של סגמנט החזה הקדמי. כנפיי החפייה חומות-חלודה עד שחור ועליהן שורות רכסים אורכיות הבנויים מבליטות קטנות ושיער עדין. שלושת הפרקים האחרונים במחוש דמויי אלה. אורך גוף הבוגר נע מ- 2.5 עד 3.5 מ"מ. מזיק חשוב במוצרי מזון ארוזים, מחסנים ותחנות קמח. המין בעל תפוצה עולמית ונפוץ בישראל.
מידע נוסף
המין אוֹרְזִית מְשֻׁנֶּנֶת חָזֶה (שם מדעי: Oryzaephilus surinamensis Linnaeus, 1758) מתאפיין בבוגר בעל גוף חום דק המתאפיין בשורה של 6 שיניים אחת מכל צד של סגמנט החזה הקדמי. בסגמנט החזה הקדמי שני תלמים אורך שטוחים. כנפיי החפייה חומות-חלודה עד שחור ועליהן שורות רכסים אורכיות הבנויים מבליטות קטנות ושיער עדין. מאחורי העין שן רחבה יותר מהמין אורזית הסוחר הדומה לה מאוד וחולקת לפעמים את אותה סביבת המחיה. שלושת הפרקים האחרונים במחוש דמויי אלה. אורך גוף הבוגר נע מ- 2.5 עד 3.5 מ"מ.
פעילות והתנהגות
תפוצת המין אוֹרְזִית מְשֻׁנֶּנֶת חָזֶה היא קוסמופוליטית הנפוץ מאוד גם בישראל ומהווה מזיק חשוב במוצרי מזון ארוזים, מחסנים ותחנות קמח. הזחלים והבוגרים ניזונים על מוצרי דגניים כגרעיני חיטה אבל התפתחותה בהם איטית. המזון המועדף על המין אוֹרְזִית מְשֻׁנֶּנֶת חָזֶה הם גרעיניים שנפגעו או נגרסו ובמוצרים מעובדים שמקורם בחיטה כדוגמת ביסקוויטים ודגני בוקר. בגרעינים המין פוגע בעוברי הגרעינים ובכך מונע נביטה. בגלל שהמין מעדיף מוצרים שנגרסו או/ו נפגעו מפעילות של חרקים מזיקים ראשוניים הוא יכול להיחשב כמזיק משני במחסן אבל עדיין הוא גורם נזק רב ולכן מהווה חרק מזיק חשוב במחסן. הנקבה מטילה בתפזורת על גבי מוצר המזון עד 10 ביצים ביום וכ- 380 ביצים בחייה. הבוגרים והזחלים חודרים אל תוך עומק הצובר ובגלל התנהגות זו ומבנה גופם השטוח הם חודרים גם ביעילות לתוך סדקים ופגמים במזון ארוז. תנאי הגידול האופטימליים לגידולו הם טמפרטורה של 30 עד 35 מ"צ ולחות יחסית מעל 70%. בתנאים אילו הזחל מתגלם לאחר כ- 14 יום ולאחר כ- 8 ימים בוקע הבוגר. הבוגרים יכולים לחיות עד 3 שנים. בתנאים מטייבים מחזור חיים אורך כ- 3 שבועות. המין בעל יכולת הישרדות גבוהה ויכול לעבור חורפים בטמפרטורות הקרובות לקיפאון.
Sitophilus oryzae
בוגר בעל גוף גלילי בגוון חום-שחור. כנפי התעופה מפותחות. בכל כנף חפיה 2 כתמים חומים אדמדמים ובהירים. גודל הגוף הבוגר נע מ- 2.5 ועד 3.5 מ"מ. התפתחות סמויה בתוך המוצר. מזיק ראשוני חשוב מאוד של גרעינים מאוחסנים ומוצרי מזון מדגניים מעובדים בבית ובמערך היצור והשיווק. בעל תפוצה עולמית המלווה את האדם.
מידע נוסף
המין חִדְקוֹנִית הָאֹרֶז (שם מדעי: Sitophilus oryzae Linnaeus, 1758) מתאפיין בבוגר בעל גוף גלילי בגוון חום-שחור. כנפי התעופה מפותחות. בכל כנף חפיה 2 כתמים חומים אדמדמים ובהירים. המחושים בעלי מפרק בולט. גודל הגוף הבוגר נע מ- 2.5 עד 3.5 מ"מ.
פעילות והתנהגות
המין חִדְקוֹנִית הָאֹרֶז בעל תפוצה עולמית המלווה את האדם. בישראל היא ידועה כמזיק של גרעיני חיטה, תירס, אורז, סורגום, אפונה וחימצה (חומוס). חִדְקוֹנִית הָאֹרֶז גורם לנזק גם במוצרים יבשים המיוצרים מגרעינים אילו במיוחד הנגיעות שכיחה במוצרי הפסטה השונים. נזק לגרעינים יכול להתחיל בשדה ולעבור למחסן. הנגיעות מתפתחת בתוך המחסן גם בלא קשר לשדה ולמיטב ידעתי מישראל אין דיווחים על נזק בשדה אלא רק במחסן. הבוגרים מעופפים ויכולים לעבור ממקום אחד לאחר. הנקבה מכרסמת חור אל תוך המוצר ומטילה בו ביצה בודדת אותו היא אוטמת בנוזל ג'לטיני שמתקשה באוויר. היא מטילה 300 עד 400 ביצים במשך חייה. הבוגרים חיים עד 5 חודשים. בתנאי התפתחות מיטביים הזחלים מתפתחים במשך 18 יום בתוך המוצר וניזונים ממנו. הזחל מתגלם בתוך המוצר והבוגר בוקע מתוכו בתוך המוצר לאחר 6 ימים. התפתחות זו בתוך המוצר כשהם סמויים מהעין נקראת התפתחות סמויה. רק הבוגר יוצא מהמוצר אבל ממשיך במשך חייו לאכול על המוצר ולגרום לו לנזק. תנאי הגידול האופטימליים הם טמפרטורה של 28 עד 30 מ"צ. בישראל חִדְקוֹנִית הָאֹרֶז מקיים עד 5 דורות בשנה והוא מהווה מזיק ראשוני חשוב מאוד של מוצרי מזון מאוחסן. בגלל יכולת הכרסום הטובה שלהם הם יכולים לחדור לאריזות מזון ולפגוע במוצרי מזון ארוזים כאורז, פסטה ואחרים. הטיפול הדברתי בדרך כלל הוא באמצעות איוד בגז.
Attagenus fasciatus
הבוגר בעל גוף מעוגל, כמעט כדורי, ומכוסה בשיער בגוון חום-שחור. על גבי כנפי החפייה רצועת רוחב אחת בלבד של שער לבן. אורך גוף הבוגר נע מ- 3.6 עד 5.8 מ"מ. ניזונה על מוצרים שמקורם מהחי. המין מהווה מזיק מחסן הפוגע במוצרי מזון ורכוש שמקורם מהחי.
מידע נוסף
המין (שם מדעי: Attagenus fasciatus Thunberg, 1795) מתאפיין בבוגר בעל מעוגל, כמעט כדורי המכוסה בשיער בגוון חום-שחור. על גבי כנפי החפייה רצועת רוחב אחת בלבד של שער לבן. המחושים בעלי 11 פרקים ההולכים ומתרחבים כשהשלוש האחרונות יוצרות את המבנה הרחב דמוי אלה. אורך גוף הבוגר נע מ- 3.6 עד 5.8 מ"מ.
פעילות והתנהגות
תפוצת המין הראשונית הייתה במזרח התיכון והיום הוא נמצא גם בצפון אמריקה, אירופה ואוסטרליה. המין ניזון על מוצרי עור, צמר, אבקת חלב, תבלינים, פרוות, פגרים של חרקי מחסן ועוד מוצרים שמקורם מהחי. המין מהווה מזיק מחסן הפוגע במוצרי מזון ורכוש שמקורם מהחי.
מידע נוסף
המין עוֹרִית הָעוֹר (שם מדעי: Dermestes maculatus De Geer, 1774) מתאפיין בבוגר בעל גוף גלילי המכוסה בשיער בגוון חום-אדמדם כהה עד שחור. בשולי פרק החזה הקדמי כיסוי בשער לבנבן. אורך גוף הבוגר נע מ- 6 עד 10 מ"מ. המחושים בעלי 11 פרקים כשהשלוש האחרונות יוצרות מבנה של אלה. הגולם חופשי. החיפושית מהווה מזיק מחסן הפוגע במוצרי מזון ורכוש שמקורם מהחי.
פעילות והתנהגות
תפוצת עוֹרִית הָעוֹר קוסמופוליטית המלווה את האדם והוא נפוץ מאוד גם בישראל. הבוגר והזחלים ניזונים על בשר פגרים ושאר חומרים שמוצאם מהחיי. הבוגרים חיים עד 7 שבועות. נקבה מטילה עד 1000 ביצים. התפתחות הזחלים נמשכת בין 5 ל- 11 יום. הזחל שעיר בגוונים של חום ופס חום כתום בהיר לאורך הגב. בצדו הבטני הזחל בעל גוון לבן קרם. בשער גוף הזחל משולבים זיפי שער ארוכים. אורך גוף הזחל מגיע עד 15 מ"מ. הזחלים ניזונים על מוצרים שונים שמקורם מהחי כבשר מיובש, פגרים, מוצרי עור או כל מוצר מעובד המשולב ביצורו בשר מעובד כדוגמת דגים מיובשים, מזון בעלי חיים, גבינות קשות, וגם משי. דווחו מקרים בהם פגעו החיפושיות בעופות חיות בענף הלול. הפרטים בתמונות ניזונו על מזון כלבים שיוצר ונימכר בישראל. קיים שימוש בחיפושית זו במחקר הפלילי לקביעת זמן המוות או למטרת הסרת בשר מגופות וחשיפת ממצאים על גבי העצמות.
Plodia interpunctella
הבוגר מתאפיין בכנפיים עליונות בעלות חלוקה בה שני השליש בעלי גוון חום-נחושתי עם כתמים שחורים והיתר בגוון קרם. מיפתח הכנפיים של הבוגר נע מ- 15 עד 20 מ"מ ואורך גוף הבוגר נע מ- 8 עד 10 מ"מ. מזיק חשוב מלווה את האדם ונפוץ במוצרי מזון רבים. המין נפוץ בישראל.
מידע נוסף
המין עַשְׁנוּר הַקֶּמַח (שם מדעי: Plodia interpunctella Hübner, 1813) מתאפיין בכנפיים עליונות בעלות חלוקה בה שני השלישים המרוחקים מהגוף בעלי גוון חום-נחושתי עם כתמים שחורים והיתר בגוון קרם. הכנפיים התחתונות בגוון קרם בהיר עם שוליים חומים. מיפתח הכנפיים של הבוגר נע מ- 15 עד 20 מ"מ ואורכן נע מ- 8 עד 10 מ"מ.
פעילות והתנהגות
המין עַשְׁנוּר הַקֶּמַח הוא אחד ממזיקי המחסן החשובים ביותר בעולם ומסב לנזקים רבים לכמויות של מזון באחסון ולירידה באיכות המזון באחסון. עש זה נפוץ בכול העולם ומלווה את האדם. נגיעות בעש ניתן לראות בממגורות, בחברות ליצור מזון, מרכזים לוגיסטיים, סופרמרקטים, חנויות ובבתים פרטיים. נקבות המין עַשְׁנוּר הַקֶּמַח מטילות בחייהן עד 400 ביצים, אותן הן מדביקות למזון לאריזות המזון ולמבנים בהם מאוחסן המזון. בתנאי התפתחות מיטביים של 30 מ"צ ו- 70% לחות יחסית הזחלים בוקעים לאחר ארבעה ימים, מתנשלים עד שבע פעמים ומתגלמים לאחר כ- 16 ימים בתוך פקעת קורים דקה. לפני ההתגלמות הזחלים מחפשים מקום מוגן בדרך כלל מרוחק ממקור המזון. הבוגרים מגיחים מהגולם לאחר כ- 7 ימים. סה"כ מחזור חיים של כ- 27 ימים (בקיץ מחזור החיים יכול להיות בין 2 שבועות ועד 4 שבועות בהתאם לתנאים הסביבתיים ובחורף מחזור החיים ארוך יותר). הבוגרים אינם ניזונים רק שותים, וחיים עד 14 יום. שלב 5 של הזחל הוא השלב העמיד ביותר לטמפרטורות נמוכות. טמפרטורה הנמוכה מ- 20 מ"צ יכולה לגרום לדיאפוזה ויכולת לשרוד לאורך זמן ארוך. הזחלים של עש זה מתייחדים בכך שאין על גופם נקודות כהות. הזחלים ניזונים על הנבטים בגרעינים מאוחסנים, מוצרי דגניים טחונים, אגוזים, שוקולדים, פירות מיובשים, תבלינים, אבקות מרק ועוד מוצרי מזון רבים. נהוג לנטר את פעילות הבוגרים במחסנים בעזרת מלכודות פרומון ייעודיות.
Anthrenus verbasci
הבוגר בעל גוף מעוגל, כמעט כדורי, ומכוסה בקשקשים היוצרים דגם לא אחיד של פסי רוחב בגוונים של לבן אפרפר, שחור, כתום-חום או חום-צהבהב. אורך גוף הבוגר נע מ- 1.7 עד 3.5 מ"מ. המין מהווה מזיק מחסן הפוגע במוצרי מזון ורכוש.
מידע נוסף
המין עוֹרִית הַשְּׁטִיחִים הַנְּפוֹצָה (שם מדעי: Anthrenus verbasci Linnaeus, 1767) מתאפיין בבוגר בעל גוף מעוגל, כמעט כדורי. הגוף מכוסה בקשקשים היוצרים דגם לא אחיד של פסי רוחב בגוונים של לבן אפרפר, שחור, כתום-חום או חום-צהבהב. בסיס תבנית דגם הצבע הוא של 3 קווים לבנים-אפרפרים המורכבים ממספר כתמים לא אחידים בצורתם על גבי כנפי החפייה. המחושים בעלי 11 פרקים כשהשלוש האחרונות יוצרות מבנה של אלה. אורך גוף הבוגר נע מ- 1.7 עד 3.5 מ"מ.
פעילות והתנהגות
תפוצת עוֹרִית הַשְּׁטִיחִים הַנְּפוֹצָה גדולה וכוללת את צפון ודרום אמריקה, אירופה, צפון אפריקה, מרכז וצפון אסיה, המזרח הקרוב כולל ישראל בה המין נפוץ מאוד. הבוגר והזחלים ניזונים על קרטין וכיטין ולכן הם ניזונים על סיבים שמקורם מהחיי כמו צמר ושער. הבוגרים ניזונים גם על צוף ואבקני פרחים. הבוגר חיי משנה עד 3 שנים בהתאם לתנאים הסביבתיים בהם הוא מתפתח. בתנאים מסוימים הזחל יכול להפסיק את פעילותו ולהיכנס לתרדמה (דיאפוזה). המין עוֹרִית הַשְּׁטִיחִים הַנְּפוֹצָה מהווה מזיק מחסן הפוגע ברכוש האדם אשר בו יש שימוש בחומרים שמקורם מהחי המשלבים צמר ושער בהרכבם כמו שטיחים, רהיטים, כלי נגינה (מיתרים), בגדים, פרוות, ואוספי חרקים. נגיעות נמוכה יותר ניתן למצוא גם במוצרי מזון באחסון שמקורם מהצומח.
מידע נוסף
המין (שם מדעי: Agapanthia lais Reiche & Saulcy, 1858) מתאפיין בבוגר בעל גוף מעוגל, כמעט כדורי, המכוסה בקשקשים שיוצרים דגם כתמים המשלב גוונים של לבן, שחור-חום וצהוב. הכתם הצהוב יוצר רצועת רוחב גדולה בשליש העליון של כנפי החפייה. המחושים בעלי 11 פרקים כשהשלוש האחרונות יוצרות מבנה של אלה. אורך גוף הבוגר נע בין 2 עד 4.5 מ"מ.
פעילות והתנהגות
תפוצת המין קוסמופוליטית כוללת את אירופה, אסיה, צפון אפריקה והיא פלשה גם לצפון אמריקה. הבוגרים ניזונים על אבקנים וצוף פרחים ולאחר התמעטות הפריחה עוברים לקיני ציפורים בתוך מבנים. הזחלים מתפתחים בקיני ציפורים כשהם ניזונים על נוצות ופגרי גוזלים או שלדי חרקים מתים. הבוגרים והזחלים ניזונים על מוצרים שמקורם הוא מהחי כדוגמת מוצרי צמר, דגים מיובשים, מזון דגים ומוצרים דומים. החיפושית יכולה להוות מזיק מחסן הפוגע במוצרי מזון ורכוש שמקורם מהחי אבל בישראל לא ידוע לי על נזק מחיפושית זו.
Tribolium castaneum
הבוגר בעל כנפי חפייה חומות-חלודה עד שחור ועליהן שורות רכסים אורכיות. שלושת הפרקים האחרונים במחוש דמויי אלה. אורך גוף הבוגר נע מ- 3 עד 4 מ"מ. מזיק חשוב במחסני מזון ובתחנות קמח. המין בעל תפוצה עולמית ונפוץ בישראל.
מידע נוסף
המין שַׁחְרוּרִית חוּמָה (שם מדעי: Tribolium castaneum Herbst, 1797), המכונה בישראל גם בשם חיפושית הקמח הערמונית, מתאפיין בבוגר בעל כנפי חפייה בגוון של חום-חלודה עד שחור ועליהן שורות רכסים אורכיות. שלושת הפרקים האחרונים במחוש דמויי אלה. אורך גוף הבוגר נע מ- 3 עד 4 מ"מ.
פעילות והתנהגות
תפוצת המין שַׁחְרוּרִית חוּמָה עולמית ומלווה את האדם. הבוגרים והזחלים מהווים של החיפושית מהווים מזיק חשוב במחסן ותחנות קמח אשר ניזונים על מוצרי דגניים. המין שַׁחְרוּרִית חוּמָה מתפתח בגרעיני חיטה אבל התפתחותה בהם איטית. המזון המועדף על מין זה הם גרעיניים שנפגעו, שברי גרעינים, ובמוצרים שמקורם בחיטה כדוגמת קמח, ביסקוויטים, דגני בוקר. החיפושית מתפתחת גם מוצרים כבוטנים, אגוזים, קפה, קקאו, תבלינים. הנקבות מזדווגות פעמים רבות וברציפות במשך חייהן. הן מטילות בין 2 ל- 18 ביצים ליום לתוך מצע המזון בו הן חיות, כ- 1000 ביצים ב משך חייהן. התנאי הסביבתיים הטובים ביותר להתפתחותם הם טמפרטורה של 35 מ"צ ולחות יחסית של 75%. בתנאים אילו החיפושית מסיימת את ההתפתחות מביצה לבוגר ב- 20 יום. משך חיי הבוגר כשישה חודשים. באוכלוסיות מבוססות קיימם גם תופעת קניבליזם של טריפה ביצים (מועדף על ידי הנקבות) וגלמים (מועדף על ידי הזכרים). הבוגרים בעלי יכולת תעופה טובה ויכולים לעבור מסביבה נגועה אחת לאחרת. ניתן למצוא אותן מרחק רב מאסמי התבואה ומחסני מזון בתוך חומר אורגאני נרקב.
Rhyzopertha dominica
הבוגר בעל גוף גלילי בגוון חום-אדמדם. אורך גוף הבוגר נע מ- 2 עד 3 מ"מ. פרק החזה הקדמי מכוסה בבליטות, מחוספס ומכסה חלק ניכר מהראש. מזיק חשוב מאוד של גרעינים ומוצרי מזון מאוחסן ומוצרים מעובדים. המין בעל תפוצה עולמית ונפוץ בישראל.
מידע נוסף
המין עַנְפָּנִית הַתְּבוּאָה (שם מדעי: Rhyzopertha dominica Fabricius, 1792) מתאפיין בבוגר בעל גוף גלילי בגוון חום-אדמדם. פרק החזה הקדמי מכוסה בבליטות, מחוספס ומכסה חלק ניכר מהראש. המחושים בעלי 11 פרקים ושלושת הפרקים האחרונים דמויי אלה פתוחה. אורך גוף הבוגר נע מ- 2 עד 3 מ"מ.
פעילות והתנהגות
תפוצת המין עַנְפָּנִית הַתְּבוּאָה עולמית ומלווה את האדם. נקבת המין עַנְפָּנִית הַתְּבוּאָה מטילה 300 עד 500 ביצים בתפזורת על גבי גרעינים. הזחלים הצעירים ניזונים על שברי גרעינים ועם גדילתם פוגעים גם בגרגיר השלם, אותו הם מכרסמים ומותירים רק את הקליפה. תנאי הגידול האופטימליים לגידולו הם טמפרטורה של 34 מ"צ ולחות יחסית של 70%. בתנאים אילו הזחל מתגלם לאחר 17 יום ולאחר 3 ימים בוקע הבוגר. הבוגרים חיים כ- 5 חודשים. המין עַנְפָּנִית הַתְּבוּאָה מהווה מזיק חשוב מאוד של מוצרי מזון מאוחסן ובהם: חיטה, אפונה, תירס, חמצה, אורז, שיפון, סורגום, גרעיני חיטה ודגנים אחרים. באחסון נגרם נזק גם למוצרים מעובדים כמו פסטה. הוא איננו יכול להתפתח בגרעיני סויה והעדשים. נזק לגרעינים יכול להתחיל בשדה ולעבור למחסן. הנגיעות מתפתחת בתוך המחסן גם בלא קשר לשדה. הבוגרים מעופפים ויכולים לעבור ממקום אחד לאחר. בגלל יכולת הכרסום הטוב שלהם הם יכולים לחדור לאריזות מזון ולפגוע במוצרי מזון ארוזים כאורז, פסטה ואחרים. בדרך כלל הטיפול הדברתי הוא באמצעות איוד בגז.