אסופת צילומי חרקים
חיפוש לפי שם מדעי
חלוקה לפי מזיקים
חיפוש לפי נזק
חלוקה לפי נושא
תגיות כלליות
בחר קטגוריה
Cacyreus marshalli
הבוגר מתאפיין בכנפיים קדמיות בעלות גוון מחום-ברונזה וכנפיים אחוריות בעלות גוון חום-אפור ועליהן דגם פסים חומים כהים התחומים בפסים לבנים. הזכרים דומים לנקבות בדגם הכנפיים. גוון הכנפיים הפנימי בשני הזוויגים חום עם שוליים בעלי נקודות לבנים. מיפתח הכנפיים של הבוגר נע מ- 15 עד 27 מ"מ. מין פולש המזיק לצמחי הגרניון והפלרגוניום.

מידע נוסף
כַּחְלוֹן הַפֵּלַרְגּוֹן (שם מדעי: Cacyreus marshalli Butler, 1898) מתאפיין בכנפיים קדמיות בעלות גוון מחום-ברונזה וכנפיים אחוריות בעלות גוון חום-אפור ועליהן דגם פסים חומים כהים התחומים בפסים לבנים. הזכרים דומים לנקבות בדגם הכנפיים. גוון הכנפיים הפנימי בשני הזוויגים חום עם שוליים בעלי נקודות לבנות. מיפתח הכנפיים של הנקבה נע מ- 18 עד 27 מ"מ כשנקבות מעט גדולות מהזכרים להם יש מפתח כנפיים מ- 15 עד 23 מ"מ. המין הוא מין דרום אפריקאי הנמצא במוזמביק, בוצוואנה ודרום אפריקה. המין הוא מין פולש שחדר לראשונה לאיים הבלריים ומשם בסוף המאה ה- 20 לדרום ומרכז אירופה כולל בריטניה, מאלטה, שוויצריה, אוקרינה. הוא נמצא גם בצפון אפריקה ממרוקו, אלג'יר ומצרים. בישראל נצפה לראשונה בירושלים בשנת 2019. משארים כי היצוא של הפרחים המאכסנים מדרום אפריקה כשהזחלים והביצים מוסתרים בתוכם אפשר את חדירתו לכל המדינות. תמונות אילו צולמו בירושלים ובשוהם שם התפתח על שיחי הגרניום בגינתי והשמיד את כולם. המין נמצא על רשימות המינים בסגר של אירופה והמזרח התיכון (EPPO A2 list).
פעילות והתנהגות
המין מתפתח על צמחי הגֵּרַנְיוֹן (Geraniums) והפֵּלַרְגּוֹנְיוּם (Pelargonium), שניהם סוגים של צמחי נוי המשתייכים למשפחת גרניים. הזחלים הצעירים חודרים לניצנים של הפרחים וניזונים על רקמת הפרחים. רק בשלב הזחל השלישי הם עוברים מהפרחים להתפתח בתוך הענפיים. רוב הזחלים מתפתחים בתוך ענפי השיח ואוכלים את כל תוכנם אבל חלקם ניזונים על העלים. בגידול של הזחלים שאספתי בבתי הם ניזונו בעיקר על העלים הבוגרים המתייבשים של הגרניון כפי שניתן לראות בתמונות. בטמפרטורה מיטבית של 20 מעלות צלסיוס הזחלים מתגלמים לאחר 30 ימים. שלב הגולם עורך כ- 17 יום. בטמפרטורות נמוכות יותר המחזור חיים מתארך אבל מעריכים כי הם לא שורדים את חורף אירופי הקר והם לא מסוגלים להיכנס לתרדמת חורף (diapause). מחזור החיים בדרום אפריקה עורך כ- 46 יום.
Eurygaster integriceps
הבוגר מתאפיין בבוגר בעל גוף שטוח ואלפסי שצבעו משתנה מגוונים צהובים לחומים כהים עד שחורים. המגנית גדולה ומכסה את רוב הבטן. בבסיס המגינית שתי בליטות בהירות בגוונים של לבן עד אדמדם. המין נפוץ בצפון אפריקה, דרום אירופה, מערב ומזרח אסיה ומהווה מזיק עיקרי של גידולי דגנים במיוחד חיטה, שעורה ושיבולת שועל.

מידע נוסף
תְּרִיסוֹן הַקָּמָה (שם מדעי: Eurygaster integriceps Puton, 1881) מתאפיין בבוגר בעל גוף שטוח ואלפסי שצבעו משתנה מגוונים צהובים לחומים כהים עד שחורים. המגנית גדולה ומכסה את רוב הבטן. בבסיס המגינית שתי בליטות בהירות בגוונים של לבן עד אדמדם. שולי הבטן בולטים מצדי המגנית ועליהם דגם פסים שחורים. אורכו נע בין 10 ל- 13 מ"מ. תפוצה בצפון אפריקה, דרום אירופה והבלקן, מערב ומזרח אסיה.
פעילות והתנהגות
הבוגרים עוברים שלושה שלבים התנהגותיים. הבוגרים הצעירים נודדים מאזור התפתחותם לאזורים גבוהים של 900 עד 2000 מ' ואז נכנסים לשלב שני בו הבוגרים חורפים בקרקע מתחת לעלים יבשים, אבנים וסביב בית השורשים של עשבוניים. מסוריה דווח שהבוגרים שהו כתשעה חודשים בתרדמת חורף. כאשר טמפרטורת הסביבה עולות מעל 13 צלסיוס הבוגרים עוברים לשלב השלישי בו הם מהגרים לשדות תבואה, מזדווגים ומטילים ביצים. בוגרים פעילים חיים כשנה. הנקבות מטילות עד 80 ביצים בקבוצות. כל קבוצת ביצים מסודרת בשתי שורות של שבע ביצים, בצד התחתון של העלים ועל הגבעולים של הצמח המארח. זמן התפתחות הביצים נע בין 6 ל- 28 יום. הנימפות עוברות 5 נשלים וניזונות מעלים, גבעולים וזרעים צעירים של דגנים. קצב ההתפתחות מושפע מהטמפרטורות הסביבה והטמפרטורה המיטבית להתפתחות היא 20-24 מעלות צלזיוס. המין מהווה מזיק עיקרי של גידולי דגנים במיוחד חיטה, שעורה ושיבולת שועל. הנזק משתנה היות וגודל האוכלוסייה משתנה אבל אחת לכשבע שנים יש גידול משמעותי באוכלוסייה והנזק יכול להביא לאובדן של 50 עד 90 אחוז מיבול החיטה ובין 20 ל- 30 אחוז ביבול השעורה. הנזק מתחיל בפגיעה בצמח ויכולת ההתפתחות שלו וממשיך בשינוי של ההרכב הכימי של הגרעין. תְּרִיסוֹן הַקָּמָה מחדיר בזמן ההזנה אנזימים פרוטאוליטיים ועמילוליטים לגרעין החיטה הגורמים לפירוק הגלוטן, מפחיתים את איכות הקמח וגורמים לבצקים גרועים. המחקר בנושא נרחב והניסיונות למנוע נזקים שונים ומרובים ובהם: שימוש בחרקים טפילים, הדברה על ידי פטריות פתוגניות, שינוי זמני הזריעה, פיתוח זני דגנים עמידים ועד לשימוש בחומרי הדברה במשטרי שימוש משתנים.
Dionconotus neglectus neglectus
הבוגר בעל מופע שחור-אדום כאשר שולי כנפי החפייה אדומים ומרכז הגוף שחור. הראש המחושים והרגלים שחורים. אורך גוף הבוגר נע מ- 7 עד 9 מ"מ. המין צמחוני הניזון על צמחים חד שנתיים בעיקר ממשפחת השושנים והדגניים. המין מזיק של גידולי בצל ומטעי הדרים.

מידע נוסף
רַכְנַף אָדֹם-שָׁחֹר (שם מדעי: Dionconotus neglectus subsp. neglectus Fabricius, 1798) מתאפיין בבוגר בעל מופע שחור-אדום כאשר שולי כנפי החפייה אדומים ומרכז הגוף שחור. הראש, המחושים והרגלים שחורים. אורך גוף הבוגר נע מ- 7 עד 9 מ"מ. המין נפוץ בדרום אירופה והמזרח הקרוב ולו 3 תת-מינים. בישראל המין נפוץ בכל האזור הים-תיכוני בעיקר בשפלת החוף. הזחלים מופיעים לאחר הגשמים הראשונים ועוברים 5 דרגות התפתחות במשך 5 עד 6 שבועות. הבוגרים נעלמים בחודש מרץ לאחר שהטילו את הביצים. הביצים עוברות דיאפאוזה בקרקע עד לירידת הגשמים הראשונים של השנה הבאה ותחילת עונת הגידול של הצמחים החד שנתיים.
פעילות והתנהגות
רַכְנַף אָדֹם-שָׁחֹר ניזון בעיקר על מוהל של צמחים חד-שנתיים ממשפחת השושנים והדגניים וגם על גיאופיטים עונתיים בבתי-גידול עשבוניים. פעילות האכילה הגורמת להופעת כתמים על הצמחים. דווח כי המין יכול לגרום לנזק לעצים כדוגמת לבנה רפואי, אלון, תפוח והדרים. בפרסום מאזור החוף בסוריה דווח על נזקים גדולים לגידולי בצל. מישראל, לבנון וטורקיה דווח כי הימצאות אוכלוסיות גדולות בקרבת מטעים של תפוחים והדרים יכולה לגרם לירידה גדולה ביבול הפרי עקב נשירת פרחים אליהם ניזונו הפשפשים.
Oulema melanopus
מוגדרת בתת-המשפחה Criocerinae. הבוגר בעל גוף כחול-ירוק כהה מתכתי. גווני פרק חזה ראשון משתנים בין חום לכתום אדמדם. הרגלים כתומות אדמדמות ופיסות הרגל כהות. אורך גוף הבוגר מ- 4.5 עד 5.5 מ"מ. המין מתפתח על דגני בר ומתורבתים ומהווה מזיק הפוגע בגידולי החיטה. המין נפוץ באזור הפלארקטי ופלש לצפון אמריקה.

מידע נוסף
עָלִית הַדְּגָנִיִּים (שם מדעי: Oulema melanopus Linnaeus, 1758) מוגדרת בתת-המשפחה Criocerinae. הבוגר בעל גוף כחול-ירוק כהה מתכתי. גווני פרק חזה ראשון משתנים בין חום לכתום אדמדם. הרגלים כתומות אדמדמות ופיסות הרגל כהות. אורך גוף הבוגר מ- 4.5 עד 5.5 מ"מ. המין מתפתח בסביבות טבעיות על דגני בר שונים אך מהווה מזיק חקלאי חשוב בעולם היות והוא ניזון על גידולים חקלאיים חשובים ובהם: חיטה, שיפון, שעורה, ושיבולת שועל כשצמח המועדף להתפתחות הוא החיטה ותירס או דורה הם צמחי בררת מחדל. המין נפוץ באזור הפלארקטי הכולל את אירופה, אסיה ואגן הים התיכון. המין פלש לצפון אמריקה והפך שם למזיק חקלאי חשוב.
פעילות והתנהגות
הבוגרים והזחלים של עָלִית הַדְּגָנִיִּים מכרסמים את העלים של הדגנים ופוגעים בעלווה של הצמח. פגיעה יוצרת קו ארוך מכורסם בשכבה העליונה של העלה ושדות שנפגעו נראים קמולים יותר אבל אין הרס מוחלט של השדה. נזק הפוגע בהתפתחות הצמח ובכך מוריד את היבול. החיפושית מעמידה בדרך כלל דור אחד בשנה. הנקבה מטילה עד 400 ביצים על גבי החלק התחתון של העלים. הזחלים הם השלב המזיק ביותר לעלוות הצמח. הזחלים מסיימים את התפתחותם לאחר 3 שבועות (12 עד 20 יום) ומתגלמים בקרקע, הבוגרים יבקעו מהגלמים בתחילת הקיץ הבא. הבוגרים פעילים עד הסתיו וחורפים במקום מסתור בקרקע או במקומות מחסה כקליפות עצים, אסמים וגדרות בשדה עד לקיץ הבא.
הזחלים של עָלִית הַדְּגָנִיִּים צהובים אבל בשדה הם נראים כגוש רירי כהה שגודלו מגיע ל- 5 מ"מ ובתוכו נראים צפים גושים מלבניים שחורים קטנים. צורה זו מזכירה הפרשות של חלזונות או בעל חיים אחר אבל במבט מקרוב ניתן לראות את הראש והרגלים בולטים מתוך הגוש. הגוש הוא למעשה הפרשה צמיגית המכילה הפרשות של הזחל והיא עוטפת את רוב חלקי הגוף הזחל. משערים כי מדובר במנגנון הגנה מפני התייבשות, או במנגנון הגנה מטריפה כנגד טורפים כנמלים וחיפושיות והיא מופיעה במינים שונים של זחלי חיפושיות במשפחה זו. הזחלים מותקפים גם על ידי מספר מינים של צרעות פרזיטאידיות שכנגדן מנגנון הגנה זה איננו יעיל והצרעות כפי הנראה משתמשות בריח של ההפרשה הרירית זו כדי לאתר את הזחלים ולהטיל בתוכם את הביצים שלהן.
Nezara viridula
הבוגר בעל גוף קמור ובעל מספר מופעים בדרך כלל בעל גוון ירוק מבהיק. בשתי פינות בסיס המגנית 2 נקודות כהות וביניהם 3 עד 4 נקודות לבנות. ממברנת הכנפיים הקדמיות שקופה ודרכה רואים את הבטן הירוקה. אורך גוף הבוגר נע מ-11 עד 16 מ"מ כאשר הנקבות גדולות מהזכרים. מין פולש שהיום הוא בעל תפוצה קוסמופוליטית בין קווי הרוחב 45 צפון ו- 45 דרום. נחשב למזיק חשוב בחקלאות.

מידע נוסף
תְּרִסִית יְרֻקָּה (שם מדעי: Nezara viridula Linnaeus, 1758) מתאפיינת בגוף קמור ובדרך כלל בעל גוון ירוק מבהיק. הבוגרים בעלי 3 מופעים שונים: האחד ירוק על פני כל הגוף (N. viridula f. smaragdula), השני מתאפיין בשוליים בגוון כרם הרחבים במיוחד בקדמת הראש והחלק הקדמי של פרק החזה הראשון (N. viridula f. torquata). קיים גם מופע נדיר שלישי בו הבוגר הוא בעל גוון כתום או צהוב. העיניים בדרך כלל בהירות בגוון ורדרד אדמדם ובצמוד לכל עין עינת קטנה אחת. בשתי פינות בסיס המגנית 2 נקודות כהות וביניהם 3 עד 4 נקודות לבנות. ממברנת הכנפיים הקדמיות שקופה ודרכה רואים את הבטן הירוקה. המין יכול לשנות את גוון גופו מגוונים של ירוק בקיץ לחום בסתיו. אורך גוף הבוגר נע מ-11 עד 16 מ"מ והנקבות גדולות מהזכרים. באזורים קרים הבוגרים חורפים במקומות מסתור מוגנים כמבנים. הערכה היא כי תפוצת המין המקורית היא אפריקאית (אתיופיה) ומשם הוא התפשט לכול העולם והיום מצוי באירופה, אוסטרליה אמריקה ואפריקה בין קווי הרוחב 45 צפון ו- 45 דרום. המין פלש לאזורים השונים בעולם בתוך מוצרים חקלאים מיובאים. הוא ניזון על מגוון מיני צמחים גדול ובכך מהווים מזיק לצמחי תרבות שונים הן לפרי והן לעלווה. המין נחשב מזיק לגידולים שונים ובהם תפוחי אדמה, כותנה, אפונה, שעועית, סויה, ופרחי נוי.
פעילות והתנהגות
הנקבות הבוגרות חורפות במסתור ומיד עם עליית הטמפרטורות הן מטילות ביצים. הנקבה מטילה את הביצים בקבוצות של 15 - 130 ביצים בצדו התחתון של העלה. הזחל בעל 5 דרגות התפתחות ובכל שלב בעל דגם שונה של צבעים: שלב הראשון של הזחל חום או שחור-חום עם דגמים שחורים ובשלב האחרון ירוק עם דגם שחור או שילוב של דגם שחור וצהוב. זמן התפתחות כול אחד משלבי הזחל הוא כשבוע ומחזור החיים נמשך כ- 35 יום. המין מקיים עד 4 דורות בשנה.
תְּרִסִית יְרֻקָּה מפרישה חומר בעל ריח דוחה כהגנה נגד טורפים. מספר אויבים טפיליים פוגעים בפשפש. האחת היא צרעה טפילית בשם סקליון התריסית (Trisolcus basalis) אשר מטילה את ביצה בביצי התריסית הירוקה והזחלים ניזונים על הביצים והשני הוא זבוב טפיל (Trichopoda pennipes) אשר מטיל את הביצים על הבוגר והזחלים. שני המינים הטפיליים משמשים במלחמה ביולוגית כנגד מזיק זה בחקלאות.
Oxycarenus hyalinipennis
הבוגר בעל דגם צבע גוף שחור וכנפיים שקופות. המחושים שחורים חומים כשהפרק השני בדרך כלל צהוב חיוור. אורך הגוף נע בין 3.5 ל- 5 מ"מ. הזכרים קטנים ואורכם עד 4 מ"מ והנקבות עד 5 מ"מ. הנימפות בעלות גוון חום אדמדם. מין פולש המדווח כמזיק לצמחים ממשפחת החלמיתיים ועצי פרי.

מידע נוסף
פַּנְדּוּר הַכֻּתְנָה (שם מדעי: Oxycarenus hyalinipennis A. Costa, 1843) הוא מין פולש המדווח כמזיק שדה לגידולי כותנה מאזור הים התיכון וחוף אפריקה והיום הוא בעל תפוצה באירופה, מרכז ודרום אמריקה, האיים הקריביים, אפריקה ואסיה. הבוגר בעל דגם צבע גוף שחור וכנפיים שקופות. המחושים שחורים חומים כשהפרק השני בדרך כלל צהוב חיוור. אורך הגוף נע בין 3.5 ל- 5 מ"מ. הזכרים קטנים ואורכם עד 4 מ"מ והנקבות עד 5 מ"מ. בצד התחתון של הירך ברגלים הקדמיות מספר שיניים בהם 2 גדולות. הנימפות בעלות גוון חום אדמדם.
פעילות והתנהגות
הנקבה מטילה 20 עד 25 ביצים בקבוצות או בבודדים מהם בוקעות הנימפות אשר נוטות להתקבץ. מחזור החיים אורך כ- 20 יום. המין מקיים בין 3 ל- 4 מחזורי חיים בשנה וכשמקורות המזון מצטמצמים הבוגרים מתקבצים ועוברים את החורף בתרדמה במקומות מסתור כגבעולים חלולים. המין נחשב למזיק שדה הניזון על זרעים, ועלווה של צמחים ממשפחת החלמיתיים במיוחד על צמחי כותנה ובמיה. ניתן למצוא נגיעות במזיק גם על עצי מטע כדוגמת אבוקדו, פקאנים, תמרים, אפרסמון, אפרסקים ותאנים. המין נחשב למזיק חשוב ויכול לגרום לאובדן של עד 15% ממשקל יבול הכותנה ולפגיעה ביכולת הנביטה של הזרעים. לפעמים יכולה להיות פגיעה גם לכותנה באחסון. בעצי פרי נגרם נזק לפירות בנקודות בהם ניזון המזיק וגם עקב הפרשות של צואה או חדירת רוק המכיל רעלניים.
Spilostethus pandurus
הבוגר בעל דגם צבע גוף שחור ואדום. על גבי גבית פרק החזה הקדמי דגם שחור אופייני. אורך הגוף נע בין 12 עד 15 מ"מ. בעל תפוצה באירופה כולל בריטניה אזור הים התיכון, אסיה עד סין והודו ובאפריקה. המין נחשב למזיק שדה אשר יכול לפגוע ביבולי שומשום, סורגום, טבק, שעועית שחורה, חמניות, דוחן ובוטנים.

מידע נוסף
פַּנְדּוּר אַדְמוֹנִי (שם מדעי: Spilostethus pandurus Scopoli, 1763) מתאפיין בבוגר בעל דגם צבע גוף שחור ואדום. על גבי גבית פרק החזה הקדמי דגם שחור אופייני בו בקרבת הראש קו רוחב שחור ממנו יורדים שני קוים מעוקלים שחורים. בכנף נקודה לבנה במרכזה של הממברנה. צדי החזה האמצעי והאחורי שחורים עם כתם אדום בכל פרק. אורך הגוף נע בין 12 עד 15 מ"מ. זחלי הפנדור האדמוני צבעוניים יותר מהבוגרים. בעל תפוצה באירופה כולל בריטניה, אזור הים התיכון, אסיה עד סין והודו ובאפריקה. המין כולל 5 תת-מינים וששניים מהם נמצאים בישראל.
פעילות והתנהגות
הנקבות מטילות כ- 40 ביצים בקבוצה כאשר חלק מהן לא מופרות. הזחלים שבוקעים מעדיפים לאכול את הביצים הלא מופרות מאשר את הביצים המופרות ובכך מגדילים את סיכויי הישרדותם. המין ניזון על זרעים ופרחים המשתייכים לסוגי צמחים רבים ושונים ובהם מיני צמחים ממשפחת ההרדופיים ופְּתִילַת הַמִּדְבָּר הַגְּדוֹלָה (תפוח סדום). המין נחשב למזיק שדה ודווח כמזיק של 33 סוגי יבולי שדה ובהם: שומשום, סורגום, טבק, שעועית שחורה, חמניות, דוחן ובוטנים. פגיעה על ידי אוכלוסיות גדולות יכולות להביא לירידה ביבולים וזאת כתוצאה מהתיבשות הצמח ו8העברה של פטרייה (Nematospora corgli) הגורמת למחלת כתמים צהובים. ניתן למצוא לעיתים את הפנדור האדמוני בהתקבצויות גדולות מאוד ובהן כל שלבי ההתפתחות ביחד. המין בעל שתי בלוטות המייצרות ומפרישות חומר הדוחה טורפים. הפנדור האדמוני מותקף על ידי זבוב טפילי בשם זריזבוב הפנדור אשר מחדיר את הביצה שלו אל תוך גוף בפנדור בעזרת צינור הטלה חודר והרימה מתפתחת בתוכו כשהוא עדיין חי ופעיל.
מידע נוסף
המין (שם מדעי: Calamobius filum Rossi, 1790) ממתאפיין בוגר בעל גוף שחור-אפור, שולי הגוף וקו לאורך ציר מרכז הגוף לבנים. אורך גוף הבוגר מ- 5 עד 11 מ"מ. המחושים ארוכים פי 2 מאורך הגוף. זה הוא המין היחיד בסוג זה. המין נפוץ סביב כל אגן הים התיכון עד אירן. לאחרונה החל להתפשט צפונה למרכז אירופה.
פעילות והתנהגות
המין ניזון באופן בלעדי על דגניים ובהם: שעורה, ציבורת ההרים, שיבולת-שועל, בולבסן קיפח ודגנים נוספים. התרחבות אזור תפוצתו צפונה למרכז אירופה הפכה אותו למזיק תבואה חשוב.
Closterotomus norvegicus
הבוגר בעל מופעים שונים, בשלב הצעיר הגוונים ירוקים ובזכרים בוגרים גוונים חומים-אדמדמים. העיניים בהירות. על פרק החזה הקדמי של הבוגרים בדרך כלל מופיעים 2 העגולים השחורים. אורך גוף הבוגר נע מ- 6 עד 8 מ"מ. המין מזיק של תפוחי האדמה וגידולי שדה נוספים.

מידע נוסף
המין (שם מדעי: Closterotomus norvegicus Gmelin, 1790) מתאפיין בבוגר בעל מופע צבע גוף משתנה, השלב צעיר הגוונים השולטים ירוקים ובפרטים זכרים בוגרים יש הופעה של גוונים חומים-אדמדמים. על כל הגוף שערות שחורות. העיניים בהירות. על פרק החזה הקדמי של הבוגרים בדרך כלל מופיעים 2 העגולים השחורים. הקוצים על גבי השוקיים קצרים מרוחב השוק. פרק המחוש השני רחב מפרקי המחוש השלישי והרביעי. אורך גוף הבוגר נע מ- 6 עד 8 מ"מ. המין מעמיד דור אחד בשנה. תפוצתו פליאוארקטית ובאמריקה הצפונית.
פעילות והתנהגות
המין ניזון על ניצנים ופרחים של צמחים שונים בשדה ממשפחת המורכבים, סרפד ותלתן. בחקלאות הם ניזונים על צמחי נוי, גזר, סלק, אספסת, תותים תפוח אדמה, וקנביס. המין נחשב למזיק חקלאי.
Aelia acuminata

Aelia acuminata
הבוגר מעט מאורך ובעל ראש מחודד מהממוצע במינים במשפחה זו. צבע גוף הבוגר חום בהיר ועליו דגם של פספוס של קוים לבנים, וחומים כהים. אורך גוף הבוגר נע מ- 5 עד 9 מ"מ. המין מהווה מזיק חשוב לגידולי דגניים בשדה.

תְּרִסִית הַקָּמָה (שם מדעי: Aelia acuminata Linnaeus, 1758) מתאפיינת בבוגר בעל גוף מעט מאורך ובעל ראש מחודד מהממוצע של המינים במשפחה זו. צבע גוף הבוגר חום בהיר ועליו דגם של פספוס של קוים לבנים, וחומים כהים. אורך גוף הבוגר נע מ- 5 עד 9 מ"מ והוא ניזון בעיקר על מוהל עשבוניים ודגניים. המין מהווה מזיק חשוב לגידולי דגניים בשדה.